In het vakblad voor begeleiders in het onderwijs, Beter Begeleiden, verscheen mijn nieuwe artikel over kinderen met selectief mutisme. Hieronder als PDF te downloaden.

Dit artikel is in oktober 2022 verschenen in Beter Begeleiden, een uitgave van de LBBO (www.lbbo.nl).

LBBO Oktober 2022 Eustache Sollman Selectief Mutisme
PDF – 462,2 KB 345 downloads

Voor de zomereditie van Vakblad Vroeg, met als thema 'praten', schreef ik een artikel over selectief mutisme, meer gericht op het jonge kind. Hieronder als PDF te downloaden. 

Vakblad Vroeg Buitenshuis Niet Durven Praten Wat Dan
PDF – 213,8 KB 1888 downloads

Voor uitgeverij Pica schreef ik een blog: Touwtjespringen. Doet je qua titel misschien niet direct denken aan kinderen met selectief mutisme en dat was ook precies de bedoeling. Want soms is hebben van selectief mutisme veel meer dan alleen niet durven praten... Kik hier om het blog te lezen.


Op de internetsite www.psyblog.nl staat een bijdrage van mij: "Een kind dat niet praat in de klas - selectief mutisme". Te lezen via deze link: https://www.psyblog.nl/2020/06/02/selectief-mutisme/


In het tijdschrift JSW, nr 9 mei 2020, (www.jsw-online.nl) een mooi uitgebreid artikel: "Wat als je kind niet praat? Kinderen met selectief mutisme in je klas". Hieronder als PDF te downloade.

JSW Nr 9 Mei 2020 Selectief Mutisme Eustache Sollman
PDF – 3,4 MB 567 downloads

In het tijdschrift 'Sterk! in Autisme', jaargang 38, nummer 6 van Autisme Centraal een groot artikel dat ik geschreven heb: "Selectief mutisme of autisme? Verschillen én universele oplossingen."

Onder de afbeelding is het artikel te downloaden

Autisme Centraal Jaargang 38 Nummer 6
PDF – 15,4 MB 2613 downloads

In het Schooljournaal van CNV-Onderwijs (editie jan 2019) een artikel over selectief mutisme en mijn boek 'Breek de stilte'. Onder de afbeelding kun je het artikel downloaden.

Artikel CNV Onderwijs nr 1 jan 2019
PDF – 8,3 MB 1684 downloads

In het tijdschrift voor Remedial Teaching (nr 1, 2019, www.lbrt.nl)  een mooi groot artikel! Selectief mutisme: Breek de stilte. Onder de afbeelding kun je het artikel downloaden.

LBRT Selectief mutisme- Breek de stilte
PDF – 200,3 KB 3269 downloads

Wil je een kijkje nemen in een werkweek van Eustache Sollman? Onderstaand artikel schreef hij voor het tijdschrift JSW 'De schoolweek van ... '

mijn schoolweek
PDF – 1,9 MB 1355 downloads

Ter promotie van het boek 'Breek de Stilte' een artikel over selectief mutisme in Achterhoek Nieuws:

 

artikel achterhoek nieuws
PDF – 16,6 MB 1428 downloads

In september 2016 verscheen het eerste artikel van Eustache Sollman in het blad Beter Begeleiden van de Landelijke Bond van Begeleiders in het Onderwijs (LBBO): "Selectief Mutisme, hoe om te gaan met een kind dat niet praat in de klas?". In oktober dat jaar werd het vervolg gepubliceerd: "Selectief Mutisme, mijn ervaringen".

Deze artikelen zijn als het ware de opstap gebleken naar het boek "Breek de stilte". Hieronder zijn de artikelen als PDF te downloaden..

selectief mutisme LBBO sept 2016 Eustache Sollman
PDF – 1,2 MB 2109 downloads
selectief mutisme LBBO okt 2016 Eustache Sollman
PDF – 267,8 KB 1366 downloads