Op de internetsite www.psyblog.nl staat een bijdrage van mij: "Een kind dat niet praat in de klas - selectief mutisme". Te lezen via deze link: https://www.psyblog.nl/2020/06/02/selectief-mutisme/


In het tijdschrift JSW (www.jsw-online.nl) een mooi uitgebreid artikel: "Wat als je kind niet praat? Kinderen met selectief mutisme in je klas". Binnenkort beschikbaar als PDF voor download, nu te lezen via deze link: https://www.jsw.nl/sociaal-emotionele-ontwikkeling/wat-als-een-kind-niet-praat/


In 'De Roerom', uitgave april 2020, schreef Nel Beex-Roos een mooi artikel over selectief mutisme en mijn boek.

Hieronder als PDF te downloaden:

 

 

Artikel In De Roerom April 2020
PDF – 1.2 MB 3 downloads

In het tijdschrift 'Sterk! in Autisme', jaargang 38, nummer 6 van Autisme Centraal een groot artikel dat ik geschreven heb: "Selectief mutisme of autisme? Verschillen én universele oplossingen."

Onder de afbeelding is het artikel te downloaden

Autisme Centraal Jaargang 38 Nummer 6
PDF – 15.4 MB 899 downloads

In het Schooljournaal van CNV-Onderwijs (editie jan 2019) een artikel over selectief mutisme en mijn boek 'Breek de stilte'. Onder de afbeelding kun je het artikel downloaden.

Artikel CNV Onderwijs nr 1 jan 2019
PDF – 8.3 MB 404 downloads

In het tijdschrift voor Remedial Teaching (nr 1, 2019, www.lbrt.nl)  een mooi groot artikel! Selectief mutisme: Breek de stilte. Onder de afbeelding kun je het artikel downloaden.

LBRT Selectief mutisme- Breek de stilte
PDF – 200.3 KB 1996 downloads

Wil je een kijkje nemen in een werkweek van Eustache Sollman? Onderstaand artikel schreef hij voor het tijdschrift JSW 'De schoolweek van ... '

mijn schoolweek
PDF – 1.9 MB 236 downloads

Ter promotie van het boek 'Breek de Stilte' een artikel over selectief mutisme in Achterhoek Nieuws:

 

artikel achterhoek nieuws
PDF – 16.6 MB 206 downloads

In september 2016 verscheen het eerste artikel van Eustache Sollman in het blad Beter Begeleiden van de Landelijke Bond van Begeleiders in het Onderwijs (LBBO): "Selectief Mutisme, hoe om te gaan met een kind dat niet praat in de klas?". In oktober dat jaar werd het vervolg gepubliceerd: "Selectief Mutisme, mijn ervaringen".

Deze artikelen zijn als het ware de opstap gebleken naar het boek "Breek de stilte". Hieronder zijn de artikelen als PDF te downloaden..

selectief mutisme LBBO sept 2016 Eustache Sollman
PDF – 1.2 MB 742 downloads
selectief mutisme LBBO okt 2016 Eustache Sollman
PDF – 267.8 KB 249 downloads