'Breek de stilte'

over selectief mutisme en extreme verlegenheid bij kinderen.

 

In elke klas zitten kinderen die weinig of niets durven zeggen. Soms zijn ze extreem verlegen, soms ook is er sprake van selectief mutisme. Hoe ga je als leraar goed met deze leerlingen om? Hoe begeleid je hen, zodat ze uiteindelijk meer van zichzelf laten horen?

 

In dit boek beschrijft Eustache Sollman op een toegankelijke manier wat selectief mutisme inhoudt. Ook laat hij zien hoe selectief mutisme zich verhoudt tot extreme verlegenheid. Kinderen met selectief mutisme praten thuis wel, maar in andere sociale situaties, zoals op school, niet of zeer weinig. Angst is de belangrijkste oorzaak; in situaties waarin ze niet hoeven te praten, treden ze soms gewoon op de voorgrond.

 

Het boek bevat veel praktijkvoorbeelden en concrete handreikingen voor leraren in het primair en voortgezet onderwijs. Voor zowel kinderen met selectief mutisme als voor extreem verlegen kinderen geldt, dat hun mond letterlijk ‘op slot’ lijkt te zitten. Met dit boek krijgen leraren de juiste sleutel.

 

Het boek wordt uitgegeven door Uitgeverij Pica.


Hieronder is Breek de stilte te bestellen. Maak een keuze tussen verzending binnen Nederland of verzending naar België. Indien het boek verzonden moet worden naar een ander land, dan graag even contact opnemen.

 

Breek de stilte, over selectief mutisme en extreme verlegenheid bij kinderen 

(verzending Nederland)

Breek de stilte, over selectief mutisme en extreme verlegenheid bij kinderen.

(verzending België)