Ook op social media besteed ik regelmatig aandacht aan zaken die spelen rondom selectief mutisme:

Eustache Sollman

Ik werk als begeleider bij de Stichting Speciaal Onderwijs Twente en Oost Gelderland (SOTOG) en ben gespecialiseerd in selectief mutisme. Sinds januari 2022 ben ik eigenaar van EUSTACHE.

Selectief mutisme. Ik had er in 2007 nog nooit van gehoord en vond dat ik me erin moest gaan verdiepen, want ik kwam toch als begeleider op scholen om expertise over te dragen? Een zoektocht begon. Dit bracht mij onder andere bij academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie De Bascule in Amsterdam en het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Ik zoog de gekregen informatie als het ware op en zette de opgedane kennis volop in tijdens de begeleiding van kinderen met selectief mutisme.

 

Tegenwoordig begeleid ik leerlingen volgens het protocol ‘Praten op school een kwestie van doen’ en geef ondersteuning aan leerkrachten en schoolteams. 

 

Ik ben auteur van verschillende artikelen over selectief mutisme en van de boeken:

'Breek de stilte' & 'Lekkere kletskoppen?!' 

 

Ik geef lezingen over selectief mutisme op zowel basis- als voortgezet onderwijs, maar ook bij andere instellingen of op congressen. Wilt u hier meer informatie over, neem dan rustig contact met me op via onderstaand formulier.


Contact met EUSTACHE:

Wil je sparren met me over een behandeltraject of bespreken wat je op je school kunt doen voor een leerling met selectief mutisme, dan bied ik de mogelijkheid een online coachingsmoment selectief mutisme af te spreken. Dan is er 1 op 1 ruimte om 45 minuten online met elkaar in gesprek te gaan.

 

 

Voor andere vragen kun je via onderstaand formulier contact met me opnemen.


Contactgegevens:

EUSTACHE

Eustache Sollman

Beukenlaan 10

7271 JH Borculo

www.eustache.nl

info@breekdestilte.nl 

KVK: 84875119