Webinars, lezingen en trainingen

Tijdens een webinar (via Zoom) wordt door middel van een 'lezing' basisinformatie gegeven over selectief mutisme en worden algemene zaken besproken, zowel vanuit theorie als vanuit de praktijk. De nadruk ligt hierbij op het jonge kind, basisschoolleeftijd. Ondertussen kunnen deelnemers via de chat vragen stellen. Aansluitend worden live enkele vragen met de deelnemers doorgenomen. De webinars beginnen om 19.30 uur en duren tot ongeveer 21.00/21.15 uur. (Bij minder dan 15 aanmeldingen gaat een webinar niet door en ontvang je je geld terug.)

De special gaat over jongeren met selectief mutisme, op het voortgezet onderwijs.

 

NIEUW is de online training "Selectief mutisme of autisme? Verschillen én universele oplossingen." Tijdens deze online training (09.00 - 12.00 uur) kijken we uitgebreid naar de kenmerken van kinderen met selectief mutisme en kinderen met autisme. Wat zijn verschillen en overeenkomsten? Hoe kunnen we deze kinderen begeleiden? Wat zijn universele 'oplossingen'? Een afwisseling van theorie en casuïstiek vanuit de praktijk. Ondersteund met videomateriaal en voldoende ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.

 

OOK NIEUW: Speciaal voor ouders. Maximaal 15 deelnemers. Online drie kwartier met elkaar in gesprek over waar je als ouder van een kind met (kenmerken van) selectief mutisme tegenaan loopt. Samen in gesprek en ervaringen delen.
Verschillende sessies:
- basisschoolleeftijd
- jongeren

 

Ik geef tevens lezingen over selectief mutisme en extreme verlegenheid. Zowel op congressen, studiedagen voor scholen of samenwerkingsverbanden, maar bijvoorbeeld ook op een door ouders georganiseerde bijeenkomst. Wil je zelf een bijeenkomst organiseren waarbij ik een lezing verzorg? Neem rustig en vrijblijvend contact met me op. Op dit moment zijn er geen openbare lezingen gepland.

 

Hieronder kun je een keuze maken tussen de beschikbare opties. Na betaling ontvang je een mail met verdere informatie. Mocht je vragen hebben, neem dan rustig even contact met me op.